Magyar cég találta fel a jövő fociját?

Pénzcentrum
2014. június 18. 20:02

Teqball néven egy új, futballalapú sportot hozott létre egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű vállalkozás.

Érdekes új sporteszközzel rukkolt elő egy részben magyart vállalkozás. A Teqball leginkább egy pingpong-fociasztalnak nevezhető, létrehozásával az ötletgazdák és a fejlesztők célja egyértelműen az volt, hogy a labdarúgásnak egy új formáját tegyék elérhetővé minden sportolásra alkalmas helyszínen, és egy a sportág számára elengedhetetlen fejlesztőeszközt hozzanak létre.

Az első szervezett verseny a VOLT Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre. Az átgondolt, minden részletre kiterjedő fázisok után a csapat céljai igen ambiciózusak: a tervek szerint a Teqballt a következő években világszerte ismert és elfogadott tömegsporttá kívánják fejleszteni.

"A magyar találmány mögött álló személyek eddig több tízmillió forintból gazdálkodva saját forrásból - tehát egyéb vállalkozásaik bevételeiből -, valamint baráti kölcsönökből jutottak el több prototípus legyártásáig" - mondta Huszár Viktor, a Teqball technikai ötletgazdája.

Huszár Viktor hozzátette: a Teqboard árazását annak megfelelően szabják meg, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen. A tervek szerint az év vége felé már kereskedelmi forgalomba is kerülnek az első darabok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az asztal forgalomba hozása azonban nem a végső cél a társaság számára. A Teqboard mellé egy kiegészítőtermék, a Teqboxszoftver és az ahhoz kapcsolódó kamerarendszer fejlesztése is folyamatban van már. Az eszköz tulajdonképpen egy külső szempárként definiálható, amely gépi látással, az esemény- és képfeldolgozó szoftver segítségével objektíven, a játék közben méri a sportolók technikai tudását.

A Teqbox végső kialakításának pénzügyi hátterét a Magyarországon is egyre népszerűbb közösségi finanszírozás segítségével próbálják biztosítani, amelynek keretében a minimális cél 170 ezer angol font összegyűjtése. A kifejezetten újszerű ötletek és azok lehetséges támogatóinak találkozási pontjaként szolgáló amerikai kickstarter.com oldal technológia szekciójában vesznek részt egy 60 napos kampány keretében, amely alatt a Teqboard előrendelésére is lehetőség nyílik.

A sikeres kampányt követően a Teqbox-fejlesztés első fázisának befejezése nagyjából egy év múlva, 2015 második negyedében várható.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06