5 °C Budapest

Több száz millióval szökött el a milliárdos csalással vádolt nő

Pénzcentrum
2012. május 18. 14:12

A Napló információi szerint egymilliárd forinton felüli összegben csalt ki pénzt helyben és országszerte bankoktól, magánszemélyektől az a 32 éves debreceni nő, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal május eleje óta köröz. Dudla Andreával szemben egy éve zajlik büntetőeljárás csalás megalapozott gyanújával. Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, de megszökött, a lap forrása szerint több százmillió forinttal.

- A gyanúsításban szereplő bűncselekmények 2007-ben kezdődtek, amikor is a nő olyan cégeket kezdett felvásárolni, amelyektől tulajdonosaik szabadulni igyekeztek. A vállalkozások egyszerű emberek nevére kerültek, akik a közreműködésért pár tízezer forintot kaptak. Az elkövető ezután több százmilliós banki pénzforgalmat, mérleget és főkönyvet hamisított a cégek számára, hogy azok hitelekhez, pályázatokhoz juthassanak, majd az elnyerésük után pár hónappal a strómanokon keresztül sorra csődöt jelentett - tudta meg a lap egy, az ügyre jó rálátással bíró személytől. A körözés alatt álló nő ezzel párhuzamosan sokszáz millió forintot gyűjtött össze - heti 20 százalékos hozamot ígérő - piramisjátékkal.
Ragaszkodott a BMW-hez

A "mobil bankárként", azaz hitelügyintézőként dolgozó gyanúsítotthoz a piramisjátékot szervezve legalább félmilliárd forint, de ennél valószínűleg jóval nagyobb összeg került oly módon, hogy 20 százalékos heti hozamot ígért - tudtuk meg többektől. Forrásaink szerint - zömében hajdú-bihari - ügyfelei száma a százat is elérhette, s otthonosan mozgott vagyonosabb körökben. Ügyletei során, mint az hírlik, a debreceni éjszakai élet egyik hírhedt alakja védte. Ezen túlmenően - az eltűnését megelőző napokban - a nő mintegy 600 millió forintot csalt ki gabonakereskedőktől és egy magánszemélytől, tudtuk meg. Ez ügyben többen is feljelentést tettek a rendőrségen.

Dudla Andrea ismerői elmondása alapján nagylábon élt. Abból következtetnek erre, hogy a nő helyben kimondottan drágának számító ügyvédekkel dolgoztatott, mindig BMW-vel járt, s évente 4-5 külföldi pihenés is "belefért".

 

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?