Sokmilliós hozamot ígért a titkos társaság

MTI
2012. május 1. 15:04

Hét év börtönbüntetésre ítélt mint különös visszaesőt a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán nem jogerősen egy balatonboglári férfit, aki többmilliárdos hozamból való részesedéssel kecsegtetve százmillió forintnál is nagyobb összeget csalt ki ismerőseitől.

Nyikos Csabát a bíróság többrendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalásban találta bűnösnek.

A vádlott 2006-tól több éven át összesen több mint százmillió forintot csalt ki ismerőseitől. A korábban hasonló cselekményekért már többször elítélt férfi azt állította, hogy a neki befizetett összegeket egy titkos társaság oly módon fekteti be, hogy 4-5 milliárd forintos hozamot biztosítanak, amelyből több százmilliót juttatnak vissza a befektetőknek.

A tavaly május óta előzetes letartóztatásban lévő férfi kérésére 2006-tól több ismerőse adott a tetemes haszon reményében változó nagyságú összegeket, amelyek jelentős részét bankszámlára fizették be vagy arról átvételi elismervényt kaptak. Egy vállalkozótól a vádlott összesen mintegy 19 millió forintot vett át, egy másiktól csaknem 66 milliót, míg a közvetítőként is közreműködő ismerősétől még több mint félmillió forintot.

A férfi 2008-tól hasonló csalások miatt két és fél éves szabadságvesztését töltötte, majd miután tavaly januárban feltételesen szabadult, ismerőseitől újabb összegeket kért. Bizonyíthatóan még csaknem 18 millió forintot szerzett meg, de a sértettek további, dokumentumok nélkül átvett összegekről is beszámoltak a tárgyalások során.

A bíró az ítélet indoklásakor felidézte: Nyikos Csaba - aki ellen Debrecenben is folyik egy hasonló bírósági eljárás - mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azt állította, hogy Gagyiné Pálfi Erika, egy bank igazgatója vette át tőle az összes, általa gyűjtött pénzt, a bíróság azonban megállapította, hogy ilyen nevű személy nem létezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bíró hozzátette: hihetetlennek tűnik, de az eljárás során kiderült, a sértettek egy része még most is meg van győződve arról, hogy részesülhetnek a milliárdos haszonból, ha eljutnak a "titkos társasághoz".

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Nyikos Csaba azonban felmentésért fellebbezni kíván. Ha elmarasztalása jogerőssé válik, három sértettnek 15 napon belül összesen csaknem 105 millió forintot kell megfizetnie.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Holdblog  |  2023. február 6. 12:45
Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi áb...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?