0 °C Budapest

Megjelent az első Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Pénzcentrum
2012. május 16. 12:15

Megjelent a Széchenyi Kártya Program két új, hiánypótló és államilag támogatott finanszírozási terméke a kis- és középvállalkozások számára - ismertették egy mai sajtótájékoztatón. A két új termék az EU-s pályázatokhoz szükséges önerő kiegészítésére, illetve a már elnyert EU-s források megelőlegezésére alkalmas a KAVOSZ és az UniCredit Bank együttműködésének köszönhetően.

A kis- és középvállalkozói szektor növekedését elősegítő, a magyar piacon újnak számító termékek bevezetéséről van szó - ismertette Sipos József, az UniCredit kommunikációs igazgatója. Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a bankok nagyon óvatosak a hitelezésben. Ezt a helyzetet csak a bankok ösztönzésével, illetve az uniós források bevonásával lehet feloldani - vélte.

Ezért is tartották szükségesnek, hogy 1. EU-s pályázatokhoz szükséges önerőt kiegészítő hitelprogramot, 2. a már elnyert EU-s pályázati pénzeket megelőlegező hitelprogramot indítsanak el. Az EU-s pénzek kiosztásában főszerepet vállaló Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek jövő év februárjáig, márciusig kell kiírnia a pályázatokat ahhoz, hogy a 2013-ig tartó EU-s költségvetési ciklusban még elérhetővé váljanak. Az idő szorít, miközben a vállalkozások pénzügyi helyzetük miatt "túlélő felszerelésre" szorulnak a rendkívül kedvezőtlen makrogazdasági környezetben. Likviditáshiányuk mérséklését, megszüntetését segítheti elő a két új hiteltermék.

A kkv-szektornak a foglalkoztatásban betöltött szerepét, és a kkv-szektor öntudatának erősítését emelte ki Patai Mihály, az UniCredit elnök-vezérigazgatója, megköszönve a KAVOSZ Zrt.-nek és az UniCredit munkatársainak a termékek kidolgozását. Bunna Gyula, a bank ügyvezető igazgatója szerint elsősorban működési problémával szembesülnek a kkv-k ma, e zavarok kiküszöbölését segítik a programok.

A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel arról szól, hogy az Új Széchenyi Program pályázataiban az eddig hiányzó önerőt finanszírozza meg a bank. Ehhez az állam 2%-os kamattámogatást és a Garantiqán keresztül állami garanciát nyújt. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel pedig a már elnyert EU-s forrásokhoz történő gyorsabb hozzájutást segíti elő azok megelőlegezése révén szintén kamattámogatással, ám hitelgarancia nélkül. A termékek kamata 1 havi BUBOR+2% a kamattámogatás figyelembe vételével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?