2 °C Budapest

Sorra nyílnak a kalandparkok Magyarországon: hamar megtérül a beruházás

Pénzcentrum
2012. április 13. 10:04

Rohamosan bővül a magyarországi kalandparkok kínálata: a projekteket uniós források támogatják, ráadásul a fejlesztés 5−8 év alatt várhatóan megtérül - írja a Napi Gazdaság.

A nyugati mintára épült élmény- és kalandparkok az elmúlt tíz esztendőben kezdtek elterjedni nálunk, és úgy tűnik, a fejlesztési kedv nem gyengül. Mára több mint harminc hasonló létesítmény működik az országban, és többnek a fejlesztése van folyamatban vagy kezdődik el rövidesen.

Létrejöttüket az EU is támogatja, ráadásul szakemberek szerint helytől, a kiépített szolgáltatásoktól függően 5−8 év alatt megtérülhet a befektetett tőke.

A most folyó fejlesztési helyszínek sorába tartozik Sárvár, ahol a tervek szerint a nyáron adnak át egy kalandparkot. A háromhektáros területen megvalósuló beruházás költsége megközelíti a 100 millió forintot, amelyből 66 millió forint az önerő, a többi pályázattal nyert, vissza nem térítendő uniós támogatás. Elkészülte után a parkba látogatók élő fák koronájára felszerelt, nyolcvan különböző játékelemet találnak, közte többállásos erdei kötél- és egy kétállásos íjászpályát, erdei tanösvényt, csapatépítő tréningkertet, örökzöld- és fűszernövény-labirintust, szabadtéri főző- és étkezőhelyet, erdei sportpályát, de a kisebb gyermekeknek játszótér is épül.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?