13 °C Budapest

Indul a fogorvosok pályázata: fellendítenék a fogászati turizmust

2012. január 19. 09:34

Heteken belül benyújthatják a hazai fogászati vállalkozások a támogatási kérelmüket arra a pályázatra, amelynek finanszírozását még tavaly áprilisban teremtette elő a kormányzat - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormány akkor egymilliárd forintot csoportosított át a turisztikai célelőirányzatba a hazai fogászati turizmus fellendítésére. A kiírás szerint a pályázatra azok a fogászati vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek az Innováció a fogászatban című uniós forrású kiírásra nyertes pályázatot adtak be, és csatlakoztak a Magyar fogászati turizmus fejlesztési programhoz.

A program egyik célja piaci eszközökkel megakadályozni, hogy a külföldi páciensekre specializálódott hazai fogászatok évi 60-70 milliárd forintos bevételének mintegy harmadát külföldi betegközvetítő cégek fölözzék le. Ezek a közvetítők 25-35 százalékos jutalékot számolnak fel a kiközvetített külföldi páciensek után. Az OTI ezzel szemben csak 15 százalékos közvetítői díjat kér majd a programhoz csatlakozó fogászoktól, amely fokozatosan csökken majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?