9 °C Budapest

Késik a fogászati turizmus milliárdja

2011. szeptember 16. 09:32

Tavasszal a kormány egymilliárd forintos fejlesztési forrást ígért a fogászati turizmus felvirágoztatására, azonban a támogatás még nem érkezett meg az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. számlájára - írja a Népszava.

A társaságnál a lapnak elmondták: "A fogászati turizmus fejlesztésére 2011 áprilisában átcsoportosított egy milliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta. A forrást a 2011. évi központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a kormány a turisztikai célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. egy forint állami támogatást sem kapott ez idáig."

Egyes számítások szerint az európai fogászati turizmus csaknem 40 százaléka Magyarországra irányul, s évente mintegy 60-70 milliárd forint bevételt hoz. Szakmai becslések szerint az idehaza működő hozzávetőleg 1700 fogászati vállalkozásból mindössze 150 - 200 juthatna forráshoz az egy milliárd forintos keretből.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem