28 °C Budapest

Így biztosítanák a tankönyveket 2012-ben

2011. november 21. 10:02

Állami kézbe helyezné a tankönyvterjesztést a parlament kulturális és sajtóbizottsága - írja a Magyar Nemzet.

A jövő évi költségvetési törvényt megalapozó salátatörvényhez benyújtott módosító indítvány leszögezi: a tankönyvek megrendelése, beszerzése, az iskolákba való eljuttatásának megszervezése és vételáruk beszedése állami közérdekű feladat, amelyet a jövőben a magyar állam a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-n keresztül lát el.

A javaslat elfogadása esetén az iskolák nem rendelhetnék meg a kiadóktól a könyveket, hanem a könyvtárellátó a közoktatási információs rendszer alapján összesítené a rendeléseket és gondoskodna a tankönyvellátásról.

A könyvtárellátótól átvett könyveket az iskolák értékesítenék a diákoknak, a vételárral pedig elszámolnának, s a munkáért jutalékot kapnának. A tankönyves vállalkozók tiltakoznak a javaslat ellen, amely álláspontjuk szerint ellehetetlenítené kiadókat és a tankönyvkereskedőket, ráadásul megtakarítással sem járna.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?