Így verhetnek át a nyelviskolák

2011. szeptember 23. 18:33

Egyre több lehetősége van az idegen nyelveket tanulni szándékozó fogyasztóknak, hogy a választott nyelv szépségeibe betekintést nyerhessenek, egyszersmind elsajátítsák annak szabályait, szókincsét, akár magántanárok, akár nyelviskolák által. Mielőtt belevágunk azonban a nyelvtanulásba, nem árt alaposan átgondolni, melyik módszert választjuk, és milyen feltételekkel ismerkedünk az adott idegen nyelvvel.

Országszerte rengeteg nyelviskola kínálja szolgáltatásait a legkülönbözőbb idegen nyelveket illetően, természetesen mindezt különböző árakon, minőségben és feltételekkel. Ezért nagyon fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk iskolánkat, alaposan nézzünk körbe, melyik a nekünk leginkább megfelelő. Figyelemmel kell lennünk az ár mellett a minőségre, az egyes speciális szolgáltatásokra, és nem utolsó sorban az általános szerződési feltételekre is.

Ez esetben ugyanis fogyasztói szerződés jön létre, mely olyan pontokat is tartalmazhat, melyek számunkra adott esetben nem várt következményekkel is járhatnak. Így nagyon fontos ismernünk a nyelviskolának fizetendő díjra vonatkozó részleteket. Egyszerre kell-e befizetnünk az összeget, vagy részletekben? Van-e valamilyen kedvezmény számunkra? Ha igen, az milyen feltételekkel vehető igénybe? Milyen esetben járhat vissza a díj, vagy annak arányos része?

Azt is alaposan meg kell néznünk, hogy van-e lehetőségünk elállni a szerződéstől, azaz például próbaóra után mondhatjuk-e anyagi következmények nélkül, hogy inkább más iskolát választunk, vagy ebben az esetben elveszítjük a befizetett összeget. Szintén fontos szabályokat tartalmazhatnak a szerződések arra az esetre, ha bizonyos óraszámon felül nem veszünk részt az oktatáson. Egy határt túllépve elveszíthetjük ugyanis azt a lehetőségünket, hogy vizsgát tegyünk az adott nyelvből.

Ugyancsak tudnunk kell, az oktatás mellett mit kapunk az adott iskolától: azaz a tankönyv, a segédanyag, a fénymásolat része-e a szolgáltatási díjnak, vagy azon felül fizetendő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ami pedig a legfontosabb: nagyon alaposan gondoljuk át döntésünk előtt, melyik iskolát választjuk. Kérdezzük meg barátainkat, ismerőseinket, ők milyen pozitív és negatív tapasztalatokkal rendelkeznek az adott sulit illetően, kutakodjunk az Interneten, majd ha döntöttünk, bátran - és tudatosan! - vágjunk bele a nyelvtanulásba.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?