27 °C Budapest

Kis magyar cégeket segítenek: irány a nemzetközi piac

2011. szeptember 16. 19:42

Megkezdte működését Magyarország első olyan exportpiaci szakmai társulása, amelynek célja, hogy a versenyképes termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkező magyarországi kis- és középvállalkozások átfogó segítséget kapjanak a külpiacra lépés közben várható kihívásokban.

Az Export Kooperáció egy olyan, az exporttevékenység valamennyi területét átfogó piaci és szakmai együttműködés, amely a nemzetközi porondra igyekvő és a külpiacokon már jelen lévő vállalkozások számára is segítséget tud nyújtani a további üzleti fejlődéshez.

Az exportpiaci konzorcium nem csupán (elméleti) szaktanácsadással segíti a külpiacokra igyekvő cégeket, de a kivitel teljes folyamatában gyakorlati munkával is támogatja a magyarországi kis- és középvállalkozásokat. Ennek megfelelően a nemzetközi piacokra kilépni szándékozó vállalkozások már a tervezés korai fázisától kezdve praktikus szakmai tanácsadást kaphatnak a piacvizsgálattól és -elemzéstől kezdve, a termékminősítésen át az értékesítési, jogi, finanszírozási, valamint marketing-kommunikációs tanácsadásig és szolgáltatásokig. Az Export Kooperáció tagvállalatainak több éves, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakértőinek és specialistáinak kompetenciája az exporttevékenység valamennyi területére kiterjed.

Az exportpiaci társulás az elméleti segítség mellett nagy hangsúlyt kíván helyezni az exportfolyamatok különböző fázisainak gyakorlati támogatására is. A külpiacokra igyekvő hazai kkv-k, valamint a nemzetközi piacokon már jelen lévő exportőrök további piaci sikere érdekében az Export Kooperáció 2011 októberében elindítja szakmai rendezvénysorozatát, az Export Workshopot. Emellett rendszeresen aktuális piaci információkkal, elemzésekkel is ellátja a magyar KKV-kat.

Évente 2-3 Export Workshopot terveznek, amely az exporttevékenység aktuális kérdései mellett - a tagvállalatok gyakorlati tapasztalatai alapján - a kiviteli tevékenység legfontosabb és leghasznosabb ismereteivel kívánja segíteni a külpiacra igyekvő, vagy a nemzetközi piacokon már jelen lévő magyarországi vállalakozásokat.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?