27 °C Budapest

Már hamisítják az ország tortáját

2011. augusztus 25. 09:02

Az eredetihez képest gyatra termékek rontják Zila László cukrászmester országtortájának, a kecskeméti barackos kölestortának a hitelét - írja a Népszava.

Több cukrászdában árusítják az idei országtortát, igaz, nem az eredeti recept, vagy technológia alapján készítve. Az eredetit érdemes leutánozni, ám ez rontja az alkotó Zila László mestercukrász alkotásának hírnevét.

Akadnak olyan cukrászok, akik az eredeti alapanyagok helyett olcsóbbakat használnak, például a kecskeméti kajszi barack helyett baracklekvárt, kompótot tesznek a tortába, vagy nem tartják be a technológiai előírásokat, nem pihentetik megfelelő ideig a kölest. Zila szerint vannak, akik szakmailag nem képesek elkészíteni a tortát, mások pedig egyszerűen takarékoskodni akarnak.

Zila szerint az a legbosszantóbb ezekben a hamisításokban, hogy a lelkiismeretlen cukrászok visszaélnek az országtorta jelentette marketingértékkel. Az országtortáról ugyanis már hetekkel az elkészítése előtt sokat foglalkozik a média.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?