19 °C Budapest

Tülekednek a vállalkozók a Széchenyi Terv pénzeiért

Pénzcentrum
2011. augusztus 3. 19:02

Az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési pályázatai iránt továbbra is kimagasló az érdeklődés, de egyre növekvő számú pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési Programra és a Közlekedésfejlesztési Programra is.

Az egységes, átfogó stratégia és fókuszált fejlesztési célok mentén felépülő és működő fejlesztéspolitika hatásai egyre határozottabban érzékelhetőek - jelentette ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár. Az egyszerűbb szabályozásnak, az átláthatóbb intézményrendszernek és a hatékonyabb támogatási rendszernek köszönhetően jelentősen megnőtt a pályázási kedv - különösen a mikro-, kis- és középvállalkozók körében.

Az ügyintézés mellett jelentősen felgyorsultak a kifizetések is, amelyek a kormányváltás óta megháromszorozódtak.

Az uniós támogatási konstrukciókra 2007 óta összesen 61.872 projektet nyújtottak be, amelyből 31.603 nyert el támogatást. A 4.968 milliárd forintnyi megítélt támogatásból 1.843 milliárd forintot fizettek ki, ami megfelel az uniós átlagnak, és az EP szakbizottsága is jó lehívási aránynak tartja - húzta alá Molnár Ágnes.


Molnár ÁgnesFotó: kormany.hu


Az új támogatási konstrukciók megnyitását követően gyors ütemben bővült a beérkezett pályázatok száma, és mára elérte az 6200 darabot - ebből csaknem 4500-at a kkv-szektorból nyújtottak be. A pályázatok támogatásigénye meghaladja a 744 milliárd forintot.

A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési Program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3500 pályázat érkezett mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. Egyre több pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési Programra - elsősorban azokra a kiírásokra, amelyeken megújuló energiaforrásokkal történő helyi hő és hűtési igény kielégítésére lehet támogatást elnyerni -, de mind népszerűbbek a Közlekedésfejlesztési Program kerékpárforgalmi hálózat fejlesztését célzó kiírásai is.

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 1800 nyertest hirdettek, akik részére eddig összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Több mint 1000 kedvezményezett már érvényes szerződéssel is rendelkezik - közölte az államtitkár. Az elérhető pályázatok köre folyamatosan bővül: a következő négy hétben 15 új kiírás jelenik majd meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


kormany.hu/Pénzcentrum.hu

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?