24 °C Budapest

Plázastop: a kis boltok kerülhetnek előtérbe

2011. június 9. 09:32

Felfüggesztenék a 800 és 400 négyzetméter feletti bevásárlóközpontok engedélyezését, legalábbis az év végéig. Ugyanis akkor születhet meg a megállapodás, ami a kis boltok versenyképességét fogja javítani a nagyobb üzletek ellen -írja a Magyar Nemzet.

Bányai Gábor az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának Fideszes tagja elmondta, hogy pártja most tartja időszerűnek az újabb bevásárlóközpontok engedélyezésének felfüggesztését, illetve a kereskedelem újraszabályozására vonatkozó LMP-s javaslat tárgyalását.

Ennek elfogadása év végére várható. A szabályozás fő célja, hogy ne sérüljön a szabad verseny, mégis hatékonyan megjelenítse a helybeliek és a kisebb üzletek érdekeit. A mostani javaslat szerint 100 ezer lakos feletti településen 800, míg az alatti lakosú településen 400 négyzetméter feletti bevásárlóközpont engedélyezése nem történhet az év végéig.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?