Ennyit a nagy ötletről: befuccsolt a magyar újítás

Pénzcentrum
2011. május 21. 09:02

November közepén nyílt meg Szombathelyen az ország első Patika Drive-ja. Jogerőssé vált határozatával az ÁNTSZ visszavonta a gyógyszertár működési engedélyét.

A Patika Drive lényege, hogy a vásárlóknak nem kell betérniük a gyógyszertárba, autóval behajthatnak az épület mögé, ahol egy ablakon keresztül is kiszolgálják őket. A gondok éppen ebből a kiszolgálási módból adódtak - tudta meg a vasnépe.hu.

A patika nyitásához megvolt a szükséges működési engedély - mondta a lapnak dr. Kiss Gézáné, az ÁNTSZ megyei tiszti főgyógyszerésze. - Azonban a működési engedélyükben az szerepelt, hogy ablakon keresztül nem szolgálhatják ki a vevőket. Erre nem is adhatnánk ki engedélyt, ugyanis nincs olyan jogszabály, mely ezt megengedné. Tavaly december 17-én visszavontam a működési engedélyüket, s ez másodfokon jogerőssé is vált.

A tiszti főgyógyszerész hozzátette: hogyha ismét meg akarnak nyitni, akkor újra ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a feltételeknek. Ha igen, kinyithat a gyógyszertár, ám az ablakon keresztüli árusításra nem lesz engedélyük.

 

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?