28 °C Budapest

Ennyit a nagy ötletről: befuccsolt a magyar újítás

Pénzcentrum
2011. május 21. 09:02

November közepén nyílt meg Szombathelyen az ország első Patika Drive-ja. Jogerőssé vált határozatával az ÁNTSZ visszavonta a gyógyszertár működési engedélyét.

A Patika Drive lényege, hogy a vásárlóknak nem kell betérniük a gyógyszertárba, autóval behajthatnak az épület mögé, ahol egy ablakon keresztül is kiszolgálják őket. A gondok éppen ebből a kiszolgálási módból adódtak - tudta meg a vasnépe.hu.

A patika nyitásához megvolt a szükséges működési engedély - mondta a lapnak dr. Kiss Gézáné, az ÁNTSZ megyei tiszti főgyógyszerésze. - Azonban a működési engedélyükben az szerepelt, hogy ablakon keresztül nem szolgálhatják ki a vevőket. Erre nem is adhatnánk ki engedélyt, ugyanis nincs olyan jogszabály, mely ezt megengedné. Tavaly december 17-én visszavontam a működési engedélyüket, s ez másodfokon jogerőssé is vált.

A tiszti főgyógyszerész hozzátette: hogyha ismét meg akarnak nyitni, akkor újra ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a feltételeknek. Ha igen, kinyithat a gyógyszertár, ám az ablakon keresztüli árusításra nem lesz engedélyük.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?