21 °C Budapest

Üzleti randi: vesd magad a pénzügyi vadmacskák karmai közé

2011. február 12. 17:02

Magyarországon ma vállalkozónőnek lenni azt jelenti, hogy a motivációval rendelkező nő kilép a társadalom által kínált sémából, azzal nem egyszer szembeszegül, és így építi fel saját énrendszerét.

"Nincs könnyű dolga az üzleti életben egy nőnek, mert kevés támogatást kap, de mindez semmi ahhoz képest, amit a női vállalkozók körében végzett statisztikák mutatnak: a női vállalkozók önbizalma, önismerete nagyon alacsony szinten áll" - nyilatkozta Joó Zsuzsanna a NőTárs Alapítvány elnöke, aki évek óta foglalkozik a női vállalkozók problémáival, képzésével. Véleménye szerint vannak olyan kérdések, amelyeket egy vállalkozó vagy felelős beosztású nő egyszerűen nem tud kikerülni, ha boldogulni akar.

Kérdések: Milyen szinten ismered magad? Mik az erősségeid, azokat hogyan tudnád még jobban kiaknázni? Mik a motivációid? Kik a támogatóid? Meg mered magad mutatni? Meg tudod-e ragadni a lehetőségeket? A szakértő szerint elsőként ezekre a kérdésekre kell választ adnia magában minden üzletasszonynak.

Előfordul, hogy a nők másképpen állnak az üzlethez, mást tartanak fontosnak, más motiválja őket, másképp tárgyalnak, másképpen vezetnek egy céget, másképp viszonyulnak a profithoz, mint a férfiak. Az elnökasszony szerint nagyon sok nő nem érvényesül úgy az üzleti életben, ahogyan szeretné. Úgy érzik, sokkal több van cégükben, mint ahol most jelenleg tartanak. Több segítséget szeretnének kapni a vállalkozásuk fejlesztéséhez.

Az alapítvány a Kapcsolatépítő Üzleti Randi Klubbal közösen segíteni szeretne a női vállalkozóknak, cégvezetőknek vagy vállalati döntéshozóknak, hogy az eddigieknél nagyobb sikereket tudjanak elérni, és megvalósíthassák álmaikat. "Legyél meNŐ!" címmel egy Üzleti Randi Találkozót szerveznek, amely kiváló alkalmat kínál arra, hogy olyan ismeretekkel, tudással, és tapasztalatokkal gyarapodjanak, amelyre vállalkozó nőként elengedhetetlen szükségük van, továbbá olyan új kapcsolatokkal, együttműködésekkel, üzleti lehetőségekkel gazdagodjanak, amelyek nélkülözhetetlenek fejlődésük érdekében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?