15 °C Budapest

Lebukhatnak a Széchenyi Terv trükközői

2011. február 7. 14:02

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő pályázatok elbírálása és megvalósítása során, a rendelkezésre álló források minél hatékonyabb felhasználása érdekében, a pályázóknak új ellenőrzési típusokkal, új megoldásokkal is meg kell barátkozniuk. A fokozott ellenőrzésekre már a pályázatok elbírálása esetében is számítani lehet, így elkerülhetőek már a legelején, hogy fiktív pályázatok jussanak támogatáshoz - tájékoztatta lapunkat a 4 Tender Hungary pályázatíró és tanácsadó cég.

Az előző pályázati ciklusban (2007-2010) alapvetően dokumentum alapú és előzetesen bejelentett ellenőrzések történtek, a ciklus vége felé azonban egyre hangsúlyosabbá váltak az előre be nem jelentett, rendkívüli helyszíni revíziók is. Ezek különösen az olyan pályázatoknál fordultak elő, amelyek nem beruházási típusúak voltak, így nagyobb volt az esélye egy esetleges visszaélésnek.

Ezentúl viszont már a pályázatok értékelése során is kockázati ellenőrzésre kerülhet sor, hogy az ügyeskedőket a lehető leghamarabb kiszűrjék. Ha az ellenőrzés során megállapítják, hogy a projekt megvalósítása jelentős kockázatot hordoz, vagy a pályázat nincs összhangban a pályázati kiírás célkitűzéseivel, akkor az jogosulatlanság miatt elutasításra kerül majd.

Mely projektek számíthatnak kiemelten kockázatosnak?

• ha a pályázó, illetve az árajánlat adó/szállító székhelye, telephelye, fióktelepe között egyezés áll fenn

• a megvalósítási helyszín nem alkalmas a pályázatban jelzett tevékenység végzésére

• ha a pályázó székhelyének és a megvalósítás helyének eltérő a támogatási intenzitása

• ha a projekt megvalósítása szempontjából kockázatosak a pályázó gazdálkodás adatai

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

• ha a megvásárolt eszközök együtt sem alkalmasak termelő tevékenység végzésére

• ha a saját forrás magánszeméllyel, különös tekintettel külföldi magánszeméllyel vagy vállalkozással kötött kölcsönszerződés alapján, vagy tagi kölcsön révén biztosított

• ha a pénzügyi teljesítés több kisösszegű részátutalás révén, vagy nagy összegű készpénzes kiegyenlítés révén történik

Így könnyebben kiszűrhetőek azok a próbálkozók, akik például azért jegyeztetnek be vidéken egy fiktív telephelyet, hogy ezáltal magasabb támogatási intenzitáshoz jussanak, vagy azok is, akik partner/kapcsolt vállalkozásuktól kívántak egy-egy eszközt, szolgáltatást beszerezni, megrendelni. A több kis összegű részátutalások, illetve a nagy összegű készpénzes számlák kiszűrésével pedig megakadályozhatóak a fiktív számlák alapján történő kifizetések - vélik a 4 Tender Hungary szakértői.


Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?