Bukja a celeb a pesti luxuséttermet?

Pénzcentrum
2011. január 1. 14:02

Nem javul, hanem inkább romlik a brit sztárszakács, Gordon Ramsay anyagi helyzete.

A tévéből ismert séf nem kevesebb, mint 212 millió forintnyi összeggel tartozik a New York-i adóhatóságnak, amely már intézkedett is az összeg behajtására - írja a Blikk.

Ramsay jelzálogot tetetett néhány éttermére, amelyek egyébként is csődben voltak évek óta. A világválság nehéz éve alatt utoljára egyik legmenőbb, New York-i éttermétől kellett megválnia, most úgy néz ki, búcsút mondhat a többinek is.

Ősszel terjedt el a híre, hogy nálunk is akar nyitni egy luxuséttermet: Ramsay körülbelül 6 millió forint bérleti díjat szeretne havonta fizetni, elvárása pedig az, hogy a helyiség frekventált, belvárosi helyen legyen, utcafronttal és gazdasági bejárattal.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum által megkérdezett ingatlanpiaci elemzők szerint reális a Ramsay Holdings által meghatározott ár. Ennyiért jó eséllyel találhatnak megfelelő helyiséget, például az Andrássy úton, a Liszt Ferenc téren, az V. kerület megújult részén, vagy akár az Arany János utcában. Könnyen lehet, hogy az anyagi problémák miatt a pesti étterem nyitása is veszélybe kerül.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07