Világhírű magyar találmány: titokban készítik

Pénzcentrum
2010. szeptember 9. 10:02

Megkezdődött a pixelbeton nagyüzemi gyártása Hódmezővásárhelyen. Losonczi Áron csongrádi építészmérnök találmánya iránt világszerte nagy az érdeklődés, Londonban gyaloghidat is építenek belőle - írja a delmagyar.hu

"Túl vagyunk a gyártástechnológia kifejlesztésén, a próbaüzemen, s immár megindult a nagyüzemi gyártás" - nyilatkozta Mészáros Antal. A gyártó Csomiép Kft. ügyvezetője hozzátette: titkos a gyártásfolyamat, a pixelbetont készítő üzemcsarnokba nem mehet idegen.

A hazainál nagyobb az érdeklődés és több a megrendelés külföldről. Pixelbeton felhasználásával gyalogoshidat is építenek Londonban. Horvátországból, Németországból, Ausztriából és Olaszországból is nagy az érdeklődés. A Boeing amerikai repülőgépgyártó központjában is felhasználták ezt az anyagot. A találmány árát a nagyüzemi gyártás során sikerült leszorítani, így négyzetmétere 181 ezer forint.

A pixelbeton az üvegbetonhoz hasonló, csak a rendkívül drága üvegszálakat jóval olcsóbb különleges műanyag csapocskák helyettesítik.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?