14 °C Budapest

Világhírű magyar találmány: titokban készítik

Pénzcentrum
2010. szeptember 9. 10:02

Megkezdődött a pixelbeton nagyüzemi gyártása Hódmezővásárhelyen. Losonczi Áron csongrádi építészmérnök találmánya iránt világszerte nagy az érdeklődés, Londonban gyaloghidat is építenek belőle - írja a delmagyar.hu

"Túl vagyunk a gyártástechnológia kifejlesztésén, a próbaüzemen, s immár megindult a nagyüzemi gyártás" - nyilatkozta Mészáros Antal. A gyártó Csomiép Kft. ügyvezetője hozzátette: titkos a gyártásfolyamat, a pixelbetont készítő üzemcsarnokba nem mehet idegen.

A hazainál nagyobb az érdeklődés és több a megrendelés külföldről. Pixelbeton felhasználásával gyalogoshidat is építenek Londonban. Horvátországból, Németországból, Ausztriából és Olaszországból is nagy az érdeklődés. A Boeing amerikai repülőgépgyártó központjában is felhasználták ezt az anyagot. A találmány árát a nagyüzemi gyártás során sikerült leszorítani, így négyzetmétere 181 ezer forint.

A pixelbeton az üvegbetonhoz hasonló, csak a rendkívül drága üvegszálakat jóval olcsóbb különleges műanyag csapocskák helyettesítik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?