36 °C Budapest

Bankok kezében Hévíz luxusszállodája

Pénzcentrum
2010. július 27. 09:17

Bankok kezébe került Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája, a Rogner Hotel - a vendégeinek ellátása azonban zavartalan, s cél a hotel további biztos működtetése - írja a Zalai Hírlap.

A CIB csoport és a finanszírozó társbank tulajdonába került az ötcsillagos Rogner Hotel, ezt közleményben tudatta a bank. Az indok az volt, hogy a szálloda tulajdonosa nem tartotta be a finanszírozási szerződést, ezért a bankok felmondták a hitelszerződést.

A biztosítéki szerződés alapján érvényesítette fennálló vételi jogát és beszámítás útján megvásárolta a Rogner Hotel és Spa Lotus Therme ingatlant. A tulajdonjogokat be is jegyezték az illetékes hatóságoknál.

Az üzemeltető Lotus Therme ügyvezető igazgatója szerint azonban a cégnek sem tőke-, sem kamat tartozása nem volt, ennek ellenére a finanszírozó bank elzárkózott minden észszerű kompromisszumtól.

A CIB Bank kommunikációs igazgatója elmondta: zökkenőmentes folytatás érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az üzemeltetési feladatokat tizenhat esztendeje ellátó Rogner International GmbH-val. A szálloda vengédei semmit nem fognak érzékelni a tulajdonosváltásból.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?