Világhírű magyar termék: a japánok is rákaptak

Pénzcentrum
2010. július 21. 16:02

Az eredeti belga csokoládéval bevont magyar gyümölcssziromra tavaly egy japán küldöttség figyelt fel. A kóstolást próbaszállítmányok követték, és a szigetország lakói igen hamar megkedvelték a csemegét, amelyet egyedül a világon Mátészalkán készítenek.

A hűtött konténerben mintegy húszezer csomag édességet Koperig közúton szállítják, ott hajóra rakják, majd 42 napnyi tengeri utazás után, szeptember közepére érkezik meg a 130 milliós ország fővárosába. A szállítmány komoly fellendülést hozhat a szabolcsi almatermesztők számára.

 


A gyártó Nobilis Zrt. évente 500 kistermelőtől vásárolja fel az almát, szezonban 100-120 embernek nyújt munkalehetőséget a cég. Ha a japán export állandósul, az évről-évre biztos felvevőpiacot és garantáltan jó felvásárlási árat jelent a szabolcsi termelőknek, akik közül sokan csak nyomott áron, léalmaként tudják értékesíteni a megtermelt gyümölcsöt.

(Független Hírügynökség/Pénzcentrum )

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?