29 °C Budapest

Ciki: bezárás várhat a világkiállítás magyar pavilonjára

2010. július 20. 09:02

A sanghaji világkiállításon a magyar pavilont üzemeltető Genexpo Kft. nem fizette ki minden számláját a szervezők felé, ezért kínai partnereik egy része már azzal fenyegetőzik, hogy bezárják jövő héten a kiállítóhelyiséget - értesült a Magyar Nemzet.

Az üzemeltetéssel megbízott társaság azért nem tud fizetni, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal néhány hete átfogó vizsgálatba kezdett. Az ellenőrzés azt hivatott kideríteni, hogy az expóra szánt 3,2 milliárd forintnyi közpénzt minden esetben a célnak megfelelően használták-e fel. A vizsgálat lezárultáig pedig nem utalják az expóval kapcsolatos számlák végösszegeit a Genexpónak.

A cég vezetője, Galambos Iván ugyanakkor bizakodó, bár még hivatalos értesítést a zárolásról nem kapott, szerinte nem fordulhat elő, hogy idő előtt bezár a magyar pavilon, tartalékaikból finanszírozzák a programokat.

Mint mondta, vannak csúszásaik ugyan, de partnereik egyelőre megértők.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22