17 °C Budapest

Sokat kérdez a McDonald's: a családi botrányok sem maradhatnak titokban!

2010. március 9. 15:32

A német Spiegel magazin értesülései szerint igazi vallatáson esnek át azok, akik Németországban szeretnének McDonald's, vagy Subway franchise taggá válni: az intim személyes kapcsolatoktól kezdve, az egészségügyi állapotig semmi nem maradhat titokban.

Talán kevesen gondolnák, hogy ahhoz, hogy valaki a fent említett két gyorsétterem-lánc tagjává váljon mást is fel kell tudnia mutatni megfelelő üzleti háttéren kívül, de még a hamburger gyártási technika bizonyításán sem lepődnénk meg különösebben, azon azonban már többen, köztük a német hatósások is fennakadtak, hogy miért kell a leendő tagnak házasságtörésétől kezdve, az egészségügyi állapotáig mindenről beszámolnia.

A Subway lánchoz csatlakozni akaró vállalkozóknak például hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy "átvilágítsák" őket, terrorizmus ellenes okokra hivatkozva, de a róluk készülő jelentés tartalmaz az illető életvitelével, emberi kapcsolataival összefüggő információkat is.

A McDonald's tagjelöltjeitől azt is megkérdezik, hogy állnak a házasságtöréssel, vagy hogy mikor és milyen okból keresték fel legutóbb orvosukat.

Schleswig-Holstein tartomány adatvédelmi biztosa szerint ez a gyakorlat azonban ütközik a német adatvédelmi törvény előírásaival.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A McDonald's az értesülésekre úgy reagált, hogy ezek a kérdések szükségesek ahhoz, hogy megfelelően felmérjék az ilyen hosszú távú üzleti kapcsolatban rejlő kockázatokat. A Subway nem kívánt reagálni a Spiegel megkeresésére.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?