16 °C Budapest

A házasságra sincs pénz a válságban

2009. szeptember 22. 16:58

A házasságra sincs pénz a válságbanKevesebb a házasság az Egyesült Államokban, többen laknak egy fedél alatt, mint korábban, ritkulnak az egyedül autózók - áll többek közt a Census Bureau legfrissebb felmérésében.

A 2007 végén kezdődött általános recesszió alaposan felforgatta az átlag amerikaiak életét. Nem csak azért, mert az ingatlanok értéke nyolc évnyi folyamatos emelkedés után hirtelen mélyrepülésbe váltott. A válság hatására azonban egyre kevesebben vásárolnak új otthont: a tulajdonosi arány fél százalékponttal 66,6 százalékra esett vissza. A kényszerárverésektől jobban sújtott feketék körében az arány 45,6 százalékra zsugorodott. A jobb munkafeltételek kedvéért költözők aránya is mérséklődött a korábbi 16-ról 15 százalékra.

A bizonytalanságok miatt egyre kevesebben merik egy életre elkötelezni magukat párjuk mellett: a 15 év feletti egyedülállók aránya a 2000-ben tapasztalt 27 százalékról mostanra 31 százalékra emelkedett. Elképesztő számokat mutat az egészségbiztosítási körkép is: Nevadában például a gyermekek 20 százalékának nincs biztosítása.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?