10 °C Budapest

A házasságra sincs pénz a válságban

2009. szeptember 22. 16:58

A házasságra sincs pénz a válságbanKevesebb a házasság az Egyesült Államokban, többen laknak egy fedél alatt, mint korábban, ritkulnak az egyedül autózók - áll többek közt a Census Bureau legfrissebb felmérésében.

A 2007 végén kezdődött általános recesszió alaposan felforgatta az átlag amerikaiak életét. Nem csak azért, mert az ingatlanok értéke nyolc évnyi folyamatos emelkedés után hirtelen mélyrepülésbe váltott. A válság hatására azonban egyre kevesebben vásárolnak új otthont: a tulajdonosi arány fél százalékponttal 66,6 százalékra esett vissza. A kényszerárverésektől jobban sújtott feketék körében az arány 45,6 százalékra zsugorodott. A jobb munkafeltételek kedvéért költözők aránya is mérséklődött a korábbi 16-ról 15 százalékra.

A bizonytalanságok miatt egyre kevesebben merik egy életre elkötelezni magukat párjuk mellett: a 15 év feletti egyedülállók aránya a 2000-ben tapasztalt 27 százalékról mostanra 31 százalékra emelkedett. Elképesztő számokat mutat az egészségbiztosítási körkép is: Nevadában például a gyermekek 20 százalékának nincs biztosítása.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem