5 °C Budapest

Keresik a kiutat a bútorgyártók

Pénzcentrum
2009. november 9. 09:32

Az életben maradásért küzd a magyarországi bútorgyártó cégek jelentős része, miután az év első felében negyedével esett vissza a belföldi összforgalmuk -írja a Világgazdaság.

A bútoripari cégek jelentős része az életben maradásért küzd, árbevételük vélhetően a 100 milliárd forintot sem éri el 2009-ben. A legsúlyosabb helyzetben azok a kis- és közepes vállalkozások vannak, amelyek csak a belföldi piacokra termelnek.

"Sokan a korábbi konjunktúra idején hitelből fejlesztették a gépparkjukat, amely most kihasználatlanul áll, a törlesztést azonban fizetni kell. Az ily módon bajba jutott vállalkozások száma a több százat is elérheti" -nyilatkozta a Világgazdaságnak Hidas Mátyás, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség Elnöke.

A szövetség felmérése szerint ugyanakkor az idén bútort vásárlók 59 százaléka részesítené előnyben a hazai termékeket; a jó minőség és az ár mellett a hosszú ideig tartó garanciával és a szervizszolgáltatásokkal lehet meggyőzni a fogyasztókat

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?