7 °C Budapest

Százezres ingyentipp: így add el a lakásod!

Pénzcentrum
2009. november 5. 16:02

Egy brit felmérés szerint átlagosan 2,5 %-kal drágábban találnak gazdára azok a lakások, amelyek makulátlan tisztasággal várják az érdeklődőket. A rendrakás és takarítás szinte nem kerül semmibe, a közvetítők tapasztalatai alapján azonban sokkal vonzóbbá teszik az ingatlant az érdeklődők számára.

Az felmérésben 200 ingatlanközvetítő vett részt, akik közül akadt olyan, aki az évek során már több ezer lakásban járt.

"Számos esetben azért nem sikerült egy ingatlant időben és az előzetesen kalkulált vételáron értékesíteni, mert a tulajdonos nem rakott rendet és az érdeklődőket mosatlan edényekkel teli konyha, rendetlen szoba, piszkos mellékhelyiség, vagy éppen mocskos fürdőszoba várta" - mondta az egyik felmérésben részt vett közvetítő.

Az ilyen állapotok taszítják a vevőket (Forrás: Sun magazin)

A tapasztalatok egyértelműen azt igazolják, hogy egy takaros otthon, ahol nincs mindenféle holmi szanaszét hagyva sokkal gyorsabban és magasabb áron talál gazdára, mint ahol kellemetlen szag és rendetlenség várja a vevőjelölteket.

A statisztikák szerint átlagosan 2,5 %-kal drágábban találnak gazdára a tiszta lakások, ami egy tízmilliós adásvételnél százezreket jelenthet az eladónak. A rendetlen lakások láttán az érdeklődők fele egyszerűen sarkon fordul, negyede pedig alkudozni kezd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Napi tippek a Pénzcentrumon!

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18