12 °C Budapest

Félelmetes a korrupció a közbeszerzéseknél

Pénzcentrum
2009. október 22. 09:32

Hihetetlenül nagy, 70-90 százalékos a korrupció arány a hazai közbeszerzésekben -olvasható egy, a Közbeszerzések Tanácsa által megrendelt tanulmányban. A felmérésből a Magyar Nemzet közöl részleteket.

A hazai közbeszerzések 70-90 százalékát befolyásolja a korrupció - állítja az a tanulmány, amit a Közbeszerzések Tanácsa megrendelésére készült. Maga a felmérés egyelőre nem nyilvános, bár a feladattal megbízott két cég már végzett annak elkészítésével.

A dokumentum szerint 22-26 százalékkal lenne több közbeszerzés, ha minden eljárást kiírnak. A korrupció árnövelő hatását 23-26 százalékra teszi a tanulmány.

A vállalkozókkal készített interjúkból kiderül, hogy gyakori az előzetes kartellmegállapodás, a az ajánlattevőre gyakorolt külső nyomás, vagy a baráti cég indításának esete.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm