7 °C Budapest

Magyar barkácslánc a multik ellen

2009. október 14. 10:32

A barkácspiac hazai kis- és középvállalkozások barkácsboltjainak összefogására 2009. július 6-án megalakult az Ezermester Magyar Barkács Kereskedelmi Szolgáltatói és Ügynöki Kft, melynek célja a barkácsüzletek piaci versenyképességének megőrzése a Magyarországon jelen lévő multinacionális barkács áruházláncokkal szemben.

A Magyarországon jelenlévő multinacionális barkács áruházláncok a piac mintegy 55 százalékát tudhatják magukénak, és hozzávetőlegesen 165-170 milliárd forint forgalmat bonyolítanak évente. A kisebb vállalkozások aránya 45 százalékot tesz ki, melyek az öt multinacionális, összesen 64 barkácsáruházzal próbálják felvenni a versenyt.

Az Ezermester Magyar Barkács Kft. létrehozása abból az ötletből valósult meg, hogy a hazánkban működő barkácsboltok akkor maradhatnak versenyképesek, ha -a multikhoz hasonlóan- nagy volumenben képesek forgalmazni, illetve egy erős márkanévvel rendelkeznek. A kiskereskedelmi barkácsüzletek (kb. nyolc - tízezer darab) eredményes működésének az a feltétele, hogy egy jól szervezett együttműködés segítségével közösen és egységesen lépjenek föl mind beszerzés, mind marketing tekintetében a magyarországi barkácspiacon.

"Az Ezermester Magyar Barkács Kft. egyfajta közvetítői, ügynöki szerepet tölt be, amely a tagoktól elvárja a törekvést az egységes arculat felé (pl. Ezermester logó használata), az együttes fellépést a beszállítókkal szemben, valamint a közös akciókban való részvételt. Ugyanakkor rendkívüli függetlenséget is biztosít a tagok számára, hiszen azok megőrizhetik saját üzletük elnevezését, dönthetnek üzletük berendezéséről, választékáról és árairól, és önálló marketing tevékenységet is folytathatnak." - mondta Bak Péter, a Kft. ügyvezetője.

Az Ezermester Magyar Barkács Kft. 2009-ben került bejegyzésre. A szeptember elején megkezdett szervezés eredményeként, a jelenleg 16 társult üzletet számláló társaság célja, hogy 2009. év végére a csatlakozott üzletek száma elérje a 75 darabot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Ezermester Magyar Barkács Kft., nevének megfelelően előnyben részesíti a forgalmazott áruk Magyarországról történő beszerzését, ezzel is lehetővé téve a hazai vállalkozások helyzetbe kerülését, versenyképességük megőrzését

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm