9 °C Budapest

Csúszik a csendrendelet?

Pénzcentrum
2009. július 30. 08:36

A Terézvárosban tervezett csendrendelet helyett - amely este 10 után zárásra kényszerítené a helyi vendéglátósokat - most megoldási javaslatokat vár az önkormányzat az érintett üzemeltetőktől.

A szeptember közepéig benyújtható javaslatokat a VI. Kerület, ígérete szerint beépíti majd az október végén módosításra kerülő rendeletben.

Az érintett üzlettulajdonosok, az önkormányzat, a kerületi rendőrség, a kereskedelmi kamara, valamint a társasházak képviselőivel folytatott szerdai egyeztetésen azt is vállalták a vendéglősök, hogy etikai kódexet dolgoznak ki, így szűrve ki azokat az üzleteket, amelyekkel rendszeres a probléma.

Ez azt jelenti, hogy a július végén elfogadott csendrendeletet az önkormányzat addig felfüggeszti, amíg a közösen módosított új változatot el nem fogadják.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem