29 °C Budapest

Újabb Lidl-botrány! Felkavaró!

2009. július 24. 10:25

Rendkívüli esemény kavarta fel az angliai Addington városkájának életét. Váratlanul fel kellett szüntetni a település egyetlen benzinkútjának működését. Az ok a szemközti Lidl építésében keresendő...

Lidl-hipermarket épül a közép-angliai Addington városában. Az aprócska település életében nagy dolog, hogy egy nemzetközi óriáscég készül vállalkozásra náluk. A helyiek azonban nem különösebben örülnek a Lidl érkezésének.

Az építkezés idejére ugyanis be kell zárnia a környék egyetlen benzinkútjának, amely túl közel van az épülő Lidlhöz. Az építkezés során vannak ugyanis olyan földmunkák, amelyek veszélyt jelenthetnek a benzinkútra nézve.

Fotó: Google Earth

A Shell-kút vezetője, Kumaaran Manoj egy helyi lapnak elmondta: naponta legalább 1000 font -311 ezer forint- vesztesége keletkezik a leállás miatt. Sok autós ugyanis a tankolás mellett a benzinkút shopjában is vásárol, így ennek elmaradása tetemes veszteséget jelent az üzemeltetőknek.

A Lidl szóvivője kijelentette: kompenzációt fizetnek a Shell számára a komoly bevételkiesés miatt, és mindent megtesznek a munkálatok gyors befejezése érdekében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

További hírek címlapunkon! Kattints!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?