6 °C Budapest

Ingyenes terméktesztelési akciót hirdet a megbírságolt AVON

2009. július 17. 08:02

Ahogy a hírekből már sokan értesültek róla, a GVH 40 millió forint összegű bírságot szabott ki az AVON Cosmetics Hungary Kft.-re, mivel a vállalat a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Az AVON ezúton szeretné ismertetni álláspontját.

A versenyhatóság összesen nyolc termék esetében kifogásolta az AVON állításait, ám ez nem azt jelenti, hogy az AVON hazudott volna, vagy olyan tulajdonságokkal ruházta volna fel termékeit, melyekkel azok egyáltalán nem rendelkeznek. A magyar jogi szabályozás értelmében ugyanis bírság olyan esetben is kiszabható, ha egy termékről szóló állítás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas.

A Vitalizáló nappali arckrém SPF20 esetén például azt az állítást nem tartotta kellőképpen bizonyítottnak a GVH, hogy a termék 3 napi használat alatt javítja a bőr megjelenését, tisztaságát és egyenletessé teszi tónusát. A tesztelésben részt vett 126 nő átlag 67%-a tapasztalt 3 nap alatt lényeges javulást, amit a hatóság nem értékelt megfelelő arányúnak az állítás bizonyítására.

Az AVON Products Inc. a kozmetikai iparág egyik legmodernebb kutatóközpontjával rendelkezik, és kiemelt figyelmet fordít a termékfejlesztésre és -tesztelésre. A New York melletti Suffernben található AVON Innovációs Kutató és Technológiai Intézet több mint száz éve foglalkozik kutatással és termékfejlesztéssel, ahol 300 szakember: mérnökök, biokémikusok, vegyészek és gyógyszerészek élvonalbeli termékeket állítanak elő a legmodernebb technológia és a legújabb tudományos ismeretek alkalmazásával. Az AVON 2007-ben 71,8 millió dollárt költött kutatás-fejlesztésre.

Az AVON kutatói évente mintegy ezer kozmetikai terméket készítenek és értékelnek. A termékeket a legkorszerűbb eljárásokkal tesztelik - állatkísérletek nélkül -, és azokat a fogyasztók is véleményezik. A vállalat mindent megtesz azért, hogy vásárlói maximálisan elégedettek legyenek az AVON-nal, és minőségi termékeinket jó áron kínáljuk nekik.

Az AVON garanciát vállal termékei magas minőségéért: kozmetikai termékeit kifogás esetén 3 hónapon belül kicseréli vagy a teljes vételárat visszatéríti. Hasonló garanciavállalás más, nem közvetlen értékesítő kozmetikai cégek esetében nem létezik hazánkban.

A kozmetikai iparban nem egyedülálló, hogy egy vállalatot megbírságol a hazai versenyhatóság. A GVH az utóbbi hónapokban az AVON versenytársait az AVON-ra kiszabott 40 millió forintnál nagyságrendekkel nagyobb összegre büntette meg.

Az AVON esetében a GVH azért szabott ki kevésbé súlyos bírságot, mert lényeges enyhítő körülményként értékelte az AVON együttműködési hajlandóságát és azt, hogy a vállalat elismerte a tájékoztatási folyamatban felmerült problémákat, és bejelentette változtatási szándékát. Az AVON vállalta, hogy intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy a GVH határozatában rögzített szempontok érvényre jussanak a vállalat tájékoztatási gyakorlatában, és felülvizsgálja reklámjai, katalógusai állításait.

Az AVON ezúton is kifejezi egyetértését a GVH azon törekvéseivel, hogy az ilyen típusú vizsgálatokkal iránymutatásul szolgál a kozmetikai ipar egésze számára.

Jelentkezés a tesztelési akcióra

Mivel az AVON továbbra is kiáll termékei kiváló minőségéért, a vállalat szeretné ezt a fogyasztók felé is bizonyítani. Ezért az AVON egy terméktesztelési akciót hirdet: mind a 8, vizsgálat alá vont termékből 100-100 db-ot felajánl azoknak, akik saját maguk szeretnének meggyőződni az állítások helyénvalóságáról és a termékek megfelelő minőségéről.

Az AVON várja a jelentkezést a terméktesztelésre: aki szeretne részt venni, küldjön egy e-mailt az alábbi címre a következő adataival:

E-mail: avonpr@avon.com
Tárgy: Tesztelés

Szükséges adatok:
- Név
- Lakóhely (település neve és irányítószáma)
- Telefonszám
- Tesztelni kívánt termék neve (egy jelentkező egy terméket tesztelhet)

SuperShock szempillaspirál a dús és ívelt pillákért
Anew Ultimate bőröregedést késleltető éjszakai krém
Terhességi csíkok és narancsbőr elleni testápoló krém
Testfeszesítő spray
Vitalizáló nappali arckrém SPF20
Vitalizáló ékszakai hidratáló arckrém
Intenzíven ívelő és hosszabbító szempillaspirál
Anew Clinical ráncfeltöltő mimikai ráncokra

A tesztelés eredményét az AVON nyilvánosságra hozza.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30