0 °C Budapest

Ügyfélszolgálatok: a kereskelemben a legbunkóbbak

2009. július 6. 08:47

A legrátermettebbek a közigazgatásban dolgozók, míg legkevésbé a banki-pénzügyi területen dolgozók alkalmasak arra, hogy az ügyfeleket kiszolgálják. Az előbbiekre viszont egyáltalán nem jellemző a tapintat, míg utóbbiak a legdiplomatikusabbak a szakmájukban - derül ki a Profiles International a Világgazdaság számára átadott kutatásából.

A pénzügyi szektorban a legudvariasabbak az ügyfelekkel, míg a legkevésbé előzékenyek a kereskedelemben dolgozók. Ezen a területen az átlagosnál nagyobb a fluktuáció. A legrugalmasabban az idegenforgalomban szolgálják ki a vendégeket, míg a kegkevésbé a közigazgatásban bánnak az ügyfelekkel Magyarországon. Meglepő adat, hogy a dolgozók 58-79 százaléka gyökeresen más felfogást vall, mint a saját főnöke.

A Magyar Telekomnál az elvándorlást úgy próbálják csökkenteni, hogy a szakmai és a készségfejlesztő tréningek mellett stressztűrést segítő és konfliktuskezelő képzést is szerveznek az alkalmazottaknak.

Az Aviva Biztosítónál elvárás a vesztett hívások minimalizálása és az ügyfelek minél gyorsabb visszahívása. A UPC-nél pedig ösztönzési céllal a call centeres munkatársak tudását, készségeit minősítő pontozási rendszert alkalmaznak.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem