Nincs pénze az RTL-nek: mi lesz veled Barátok közt?

2009. június 18. 09:02

Nincs pénze az RTL Klub csatornát üzemeltető Magyar RTL (M-RTL) Televízió Zrt-nek a tavalyi év 4,7 milliárd forintos rekordnyereségének osztalékként való kifizetésére, a profitot eredménytartalékba helyezték.

A közgyűlési jegyzőkönyv így fogalmaz: "A közgyűlés úgy határoz, hogy nem fizet osztalékot, tekintettel arra, hogy az M-RTL-nek nem áll megfelelő mennyiségű készpénz a rendelkezésére, ahogy azt az M-RTL legutolsó pénzforgalmi előrejelzése is bizonyítja."

Az nem derült ki, hogy az előrejelzés alapján a társaság mire költi a rendelkezésére álló szabad pénzeszközeit. Az osztalékfizetés sem került le teljesen a napirendről, de azt egy későbbi időpontra halasztották.

A mérleg tanúsága szerint a cég az idei évet 2,6 milliárd forintos készpénzállománnyal (pénztár, csekk, bankbetét) kezdte. A válság hatására az első negyedévben a cég kereskedelmi árbevétele 16 %-kal maradt el az előző évhez képest, emellett a társaság májusban 1,9 milliárd forintot fizetett be az ORTT kasszájába.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?