5 °C Budapest

Tombol a magyar franchise: kiiktatták a neppereket

2009. május 15. 08:17

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) felismerte a kis agrártermelők értékesítési problémáit, ezért kidolgozta a szociális boltok rendszerét. A rendszerből kiiktatták a nagykereskedőket, a viszonteladókat és a neppereket, így a kiskereskedelmi üzletekben a termelők által közvetlenül beszállított termékeket árusítanak.

Az első üzlet megnyitására január 21-én a IX. kerületben került sor. Mára hazánkban 25 szociális bolt működik, 14 Budapesten, a többi vidéken. Szociális bolt üzemel Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Balassagyarmaton és Balmazújvárosban, ezeket 10 - a szövetség által szervezett - tejtermelői értékesítőhely egészít ki.

Az érdeklődésre jellemző, hogy több mint 500 üzlettulajdonos jelezte, hogy csatlakozna a szociális bolthálózathoz. Ezekben a szövetség határozza meg a beszállítói termelői kört, a beszállítási és a maximált eladási árat. A Magosz jelentős szerepet szán a későbbiekben a gazda- és őstermelői piacoknak, azt szeretné elérni, hogy az értékesített jövedelem legalább 70 %-a az eladónál maradjon a jelenlegi hagyományos értékesítési csatornákon keresztül elérhető 40 %-kal szemben.

A Magosz szerint a gazdapiacokat a helyi önkormányzati tulajdonban lévő vásárcsarnokokban, piachelyeken lehetne létrehozni. A működési költségeket az önkormányzatok átvállalhatnák, segítve ezzel az őstermelők és termelők piacra jutását.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?