7 °C Budapest

Tombol a magyar franchise: kiiktatták a neppereket

2009. május 15. 08:17

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) felismerte a kis agrártermelők értékesítési problémáit, ezért kidolgozta a szociális boltok rendszerét. A rendszerből kiiktatták a nagykereskedőket, a viszonteladókat és a neppereket, így a kiskereskedelmi üzletekben a termelők által közvetlenül beszállított termékeket árusítanak.

Az első üzlet megnyitására január 21-én a IX. kerületben került sor. Mára hazánkban 25 szociális bolt működik, 14 Budapesten, a többi vidéken. Szociális bolt üzemel Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Balassagyarmaton és Balmazújvárosban, ezeket 10 - a szövetség által szervezett - tejtermelői értékesítőhely egészít ki.

Az érdeklődésre jellemző, hogy több mint 500 üzlettulajdonos jelezte, hogy csatlakozna a szociális bolthálózathoz. Ezekben a szövetség határozza meg a beszállítói termelői kört, a beszállítási és a maximált eladási árat. A Magosz jelentős szerepet szán a későbbiekben a gazda- és őstermelői piacoknak, azt szeretné elérni, hogy az értékesített jövedelem legalább 70 %-a az eladónál maradjon a jelenlegi hagyományos értékesítési csatornákon keresztül elérhető 40 %-kal szemben.

A Magosz szerint a gazdapiacokat a helyi önkormányzati tulajdonban lévő vásárcsarnokokban, piachelyeken lehetne létrehozni. A működési költségeket az önkormányzatok átvállalhatnák, segítve ezzel az őstermelők és termelők piacra jutását.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm