Rekordbüntetés az Intelnek: mi ittuk meg a levét a cselszövésnek!

2009. május 13. 12:05

Rekordméretű büntetést, 1,06 milliárd eurót sózott az Európai Bizottság az Intel nyakába, a chipkészítő ugyanis versenyellenes praktikákkal manipulálta a piacot.

A vizsgálat 2000-ig nyúlik vissza, amikor is a rivális AMD panasszal élt az Intel tevékenysége ellen. Az AMD gyanúja beigazolódott: az Intel valóban fizetett a számítógépgyártóknak - elsősorban az Acernek, a Dellnek, a HP-nek, a Lenovónak és a NEC Corp-nak - azért, hogy ne a konkurencia chipjeit építsék be a gépeikbe. A Bizottság megállapítása szerint az Intel titkos engedményeket adott a gyártóknak, ha azok az ő chipjeit használták. Ezen felül pénzt kaptak a kereskedők is, amennyiben nem árusítottak más chippel épített gépeket.

- Az Intel "munkássága" többmilliónyi európai fogyasztó érdekeit sértette meg, mivel éveken keresztük próbálta meg kiszorítani a versenytársakat a piacról - mondta Neelie Kroes, európai versenypolitikai biztos. - Az EU monopolellenes törvényeinek ilyen komoly és folyamatos megsértése nem maradhat megtorolatlanul.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem