Elképesztő: gyönyörű meztelen nők, akik senkit sem érdekelnek

2009. május 12. 13:02

13, 7 millió dolláros (2,8 milliárd forintos) visszaesést produkált a Playboy birodalom az első negyedévben. Úgy tűnik, a leggyönyörűbb nők sem segítenek, a világ elsőszámú férfimagazinja is megérzi a válságot.

A világ egyik legnagyobb nőcsábászának tartott Hugh Hefner által alapított és irányított vállalatbirodalom 61,6 millió dolláros bevételt könyvelhetett el az első negyedévben, 21,5 százalékkal kevesebbet mint az előző év azonos időszakában.

A visszaesés elsődleges oka, hogy a nemzetközi gazdasági visszaesés miatt a magazin hirdetői visszafogták marketingkiadásaikat, és világszerte zuhantak az eladási mutatók is.

 

Hugh Hefner és a Playboy-lányok (Fotó: scrapetv.com)


A decemberben -épp Hefner lányának helyére- kinevezett vezérigazgató, Jerome Kern szerint is "elfogadhatatlan" a cégcsoport alacsony bevétele, de vannak már terveik a helyzet megoldására. Ilyen például a digitális platformok irányába való erőteljesebb terjeszkedés.

A tervek szerint a vállalat honlapjának, a playboy.com-nak egyre nagyobb részét teszik ingyenessé, és több, a felhasználói élményt növelését célzó grafikai elemet helyeznek el rajta. Ugyanakkor a cég dolgozói közül többeket elbocsátanak, bezárják például egyik New York-i irodájukat is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?