8 °C Budapest

Brutálisat zuhant a Metro: felére csökkent az üzletlánc nyeresége

2009. május 5. 11:02

Felére csökkent a Metro üzemi nyeresége 2009 első negyedévében: a német üzletlánc bevételei egész évben elmaradhatnak a várakozásoktól.

Az egyik legnagyobb német üzletlánc kedden jelentette be, hogy üzemi nyeresége 49,3 százalékkal csökkent 2009 első három hónapjában. A cég menedzsmentje elsősorban a világgazdasági recesszióval és a gyorsan változó valutaárfolyamokkal magyarázta a súlyos visszaesést.

Egyes vélemények szerint az áruházlánc zuhanása egész évben folytatódhat, azonban az áprilisi bevételi adatok -elsősorban a húsvéti piacnak köszönhetően- már jobbnak bizonyultak 2008 negyedik hónapjának számainál. Ez pedig -legalábbis a vállalatvezetés optimista várakozásai szerint- azt jelentheti, hogy a világ negyedik legnagyobb kereskedelmi lánca sikeresen vészelheti át a válságot, sőt, növekedésre is képes lehet.

"Elszántak vagyunk, és meg fogjuk ragadni a lehetőségeket" - nyilatkozta Eckhard Cordes vezérigazgató.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm