4 °C Budapest

Katasztrofális számok az exportpiacon

2009. május 4. 10:02

Nem a válság miatt indult el, de annak folyományaként dinamizálódott a hazai kis- és középvállalati kör exportfelkészítő programja. Az ITD Hungary Zrt. tavaly kezdte el az ágazati alapon működő ügyfélmenedzsment-programot, s nem egészen egy év alatt már több mint ezer olyan hazai kkv-val felvette a kapcsolatot, amely jó eséllyel és cégre szabott segítséggel növelheti az exportját, illetve kikerülhet külpiacokra.

A hazai kkv-szektor szerepének fokozását amúgy is az eddigieknél fontosabb célnak nevezte meg Bajnai Gordon új kormányfő, s ezzel a szakma is egyetért, amely újszerű eszközök, például kereskedőházszerű formációk léterhozását is szeretné elérni.

A hazai exportadatok elkeserítőek. Az ITDH adatai szerint a legnagyobb tíz cég adja a kivitel 40 százalékát, az ezer legnagyobb vállalat bonyolítja az összes export 95 százalékát, miközben hatezer cég végez valamilyen exporttevékenységet. Potenciál tehát lenne - beleértve a versenyképes árualapot - ám a legtöbb cégnek sem tapasztalata, sem információja, se szakemberi háttere nincs.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16