8 °C Budapest

Jövőre tényleg lesz egyéni cég

2009. április 24. 09:15

Várhatóan következő évtől új törvény szabályozza az egyéni vállalkozásokat, és az egyéni cégeket. Utóbbival egy új szereplője lesz a hazai gazdasági életnek, amely valódi, cégnyilvántartásba bejegyzett vállalkozás lesz.

Valódi vállalkozás lesz olyan értelemben, hogy vonatkoznak rá a cégjogi, a számviteli, a csőd- és felszámolási szabályok is, vagyis a gazdasági forgalom egyenrangú szereplője lesz.

A most érvényben lévő 18 éves, egyéni vállalkozókról szóló törvényt már két éve meg akarják változtatni, hogy az abban szereplő egyéni cég fogalma valódi tartalommal bírjon.

A tervek szerint a bejelentéssel, változásokkal, megszűnéssel kapcsolatos eljárások a jövőben csak elektronikus úton kezdeményezhetők, amihez azonban a vállalkozók teljeskörű, ingyenes információkat, és konkrét technikai segítséget kapnak.

Nem lesz kötelező a vállalkozói igazolvány kiváltása sem, bár a lehetőség megmarad. Ezen túl megvalósul a szakmai érdekképviseletek régóta áhított igénye, hogy a vállalkozó szüneteltethesse tevékenységét, vagyis ne kelljen visszaadnia, majd újra kiváltania vállalkozói igazolványát. Mostantól legalább 2 hónap, de maximum 5 évig szüneteltethetik az önfoglalkoztatók tevékenységüket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az egyéni cég jogi személyiség nélküli jogalany, mint például a bt., melynek vagyona elkülönül az egyéni vállalkozó vagyonától, cégneve alatt jogokat, és kötelezettségeket szerezhet, szerződéseket köthet és perelhet is.

A korlátlan, vagy korlátolt felelősség egyéni mérlegelés kérdése lesz, vagyis a vállalkozó eldöntheti, hogy az egyéni cég tőkéjét meghaladó kötelezettségért felelősséget vállal-e magánvagyonával is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem