19 °C Budapest

Pokoli négyzetméterárak: kétszer annyiba kerül a sírhely, mint a lakás

2009. április 1. 09:30

Azoknak, akik lakást szeretnének venni a kínai Guangzhou városában, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az igazán drága dolog azonban az, ha valaki sírhelyet keres hozzátartozójának.

Egy átlagos sírhely a városban ugyanis 30 ezer jüanba, azaz több mint egymillió forintba kerül. Egy jobb sírhelyért pedig ennek akár a dupláját is elkérhetik.

Így kétszer akkor a sírhely négyzetméterenkénti ára, mint a legjobb lakásoké.

A városban a lakások négyzetméterára 9 ezer és 20 ezer jüan (300 ezer és 680 ezer forint) között mozog, míg a sírhelyek négyzetmétere 14 ezer és 200 ezer jüan (470 ezer és 6,8 millió forint) közötti.

A helyi temetkezési vállalat igazgatója azzal indokolta a rendkívül magas árakat, hogy a városban mindössze kilenc temető található -ez pedig meglehetősen kevés egy majd' tízmilliós metropolisznak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Temető Kínában(Fotó: cache.daylife.com)


A kormány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy minél gyakrabban alkalmazzák a hamvasztást szeretteik halála után, azonban a kínai tradíciók ezt tiltják -agy a kínaiak mindössze 20 százaléka választja ezt a lehetőséget. Szakértők szerint a temetkezési helyzet az ország más városaiban is komoly problémát jelent, a szabad sírhelyek egyre fogynak, és ezáltal drágulnak is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55