12 °C Budapest

Pokoli négyzetméterárak: kétszer annyiba kerül a sírhely, mint a lakás

2009. április 1. 09:30

Azoknak, akik lakást szeretnének venni a kínai Guangzhou városában, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az igazán drága dolog azonban az, ha valaki sírhelyet keres hozzátartozójának.

Egy átlagos sírhely a városban ugyanis 30 ezer jüanba, azaz több mint egymillió forintba kerül. Egy jobb sírhelyért pedig ennek akár a dupláját is elkérhetik.

Így kétszer akkor a sírhely négyzetméterenkénti ára, mint a legjobb lakásoké.

A városban a lakások négyzetméterára 9 ezer és 20 ezer jüan (300 ezer és 680 ezer forint) között mozog, míg a sírhelyek négyzetmétere 14 ezer és 200 ezer jüan (470 ezer és 6,8 millió forint) közötti.

A helyi temetkezési vállalat igazgatója azzal indokolta a rendkívül magas árakat, hogy a városban mindössze kilenc temető található -ez pedig meglehetősen kevés egy majd' tízmilliós metropolisznak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Temető Kínában(Fotó: cache.daylife.com)


A kormány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy minél gyakrabban alkalmazzák a hamvasztást szeretteik halála után, azonban a kínai tradíciók ezt tiltják -agy a kínaiak mindössze 20 százaléka választja ezt a lehetőséget. Szakértők szerint a temetkezési helyzet az ország más városaiban is komoly problémát jelent, a szabad sírhelyek egyre fogynak, és ezáltal drágulnak is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07