24 °C Budapest

Pokoli négyzetméterárak: kétszer annyiba kerül a sírhely, mint a lakás

2009. április 1. 09:30

Azoknak, akik lakást szeretnének venni a kínai Guangzhou városában, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az igazán drága dolog azonban az, ha valaki sírhelyet keres hozzátartozójának.

Egy átlagos sírhely a városban ugyanis 30 ezer jüanba, azaz több mint egymillió forintba kerül. Egy jobb sírhelyért pedig ennek akár a dupláját is elkérhetik.

Így kétszer akkor a sírhely négyzetméterenkénti ára, mint a legjobb lakásoké.

A városban a lakások négyzetméterára 9 ezer és 20 ezer jüan (300 ezer és 680 ezer forint) között mozog, míg a sírhelyek négyzetmétere 14 ezer és 200 ezer jüan (470 ezer és 6,8 millió forint) közötti.

A helyi temetkezési vállalat igazgatója azzal indokolta a rendkívül magas árakat, hogy a városban mindössze kilenc temető található -ez pedig meglehetősen kevés egy majd' tízmilliós metropolisznak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Temető Kínában(Fotó: cache.daylife.com)


A kormány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy minél gyakrabban alkalmazzák a hamvasztást szeretteik halála után, azonban a kínai tradíciók ezt tiltják -agy a kínaiak mindössze 20 százaléka választja ezt a lehetőséget. Szakértők szerint a temetkezési helyzet az ország más városaiban is komoly problémát jelent, a szabad sírhelyek egyre fogynak, és ezáltal drágulnak is.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem