Táncol és sörözik a pápa: botrányos marketing Angliában!

2009. április 1. 17:30

Óriási botrányreklámot csinált magának egy angol kocsma: szórólapjukon sörrel a kezében, és egy ledér hölgyet szorosan magához ölelve táncol II. János Pál pápa.

A brit Hirdetési Hatóság etikátlannak és támadónak nevezte a reklámot, és annak azonnali eltávolítására kötelezte a szórakozóhelyet. A szórólap miatt a katolikusok és a helyi lengyel kisebbség is tiltakozott. A dolog egész Angliában kiverte a biztosítékot, pedig köztudott, hogy a legtöbb szigetországi anglikán vallású -ők pedig VIII. Henrik óta nem ismerik a pápát vallásuk vezetőjeként.

Az Angliában élő, jelentős számú lengyel közösséget különösen feldühítette a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápát ábrázoló fotómontázs. A Wadowice-i születésű pápa ugyanis továbbra is óriási tiszteletnek örvend Lengyelországban. Az Ipswichi-i "Club Fire" a nagy felháborodást kiváltó képpel valószínűleg világszerte ismert lett, márpedig azt a marketingszakemberek is tudják, hogy a rossz reklám is reklám. A diszkó ezért nem is kommentálta a dolgot: valószínűleg a tulajdonosok inkább csak a tenyerüket fogják dörzsölni a betóduló tömeg láttán.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?