17 °C Budapest

Táncol és sörözik a pápa: botrányos marketing Angliában!

2009. április 1. 17:30

Óriási botrányreklámot csinált magának egy angol kocsma: szórólapjukon sörrel a kezében, és egy ledér hölgyet szorosan magához ölelve táncol II. János Pál pápa.

A brit Hirdetési Hatóság etikátlannak és támadónak nevezte a reklámot, és annak azonnali eltávolítására kötelezte a szórakozóhelyet. A szórólap miatt a katolikusok és a helyi lengyel kisebbség is tiltakozott. A dolog egész Angliában kiverte a biztosítékot, pedig köztudott, hogy a legtöbb szigetországi anglikán vallású -ők pedig VIII. Henrik óta nem ismerik a pápát vallásuk vezetőjeként.

Az Angliában élő, jelentős számú lengyel közösséget különösen feldühítette a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápát ábrázoló fotómontázs. A Wadowice-i születésű pápa ugyanis továbbra is óriási tiszteletnek örvend Lengyelországban. Az Ipswichi-i "Club Fire" a nagy felháborodást kiváltó képpel valószínűleg világszerte ismert lett, márpedig azt a marketingszakemberek is tudják, hogy a rossz reklám is reklám. A diszkó ezért nem is kommentálta a dolgot: valószínűleg a tulajdonosok inkább csak a tenyerüket fogják dörzsölni a betóduló tömeg láttán.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?