18 °C Budapest

Örülhetnek a cégek: jöhet a kedvezményes forgóeszköz-hitel!

Pénzcentrum
2009. február 5. 08:45

Akár már jövő hétre véglegesítheti a kormányzat a cégek likviditási problémáit könnyíteni hivatott kedvezményes forgóeszköz-hitel konstrukciót - tudta meg a Világgazdaság.

A hitel feltételeiről most a bankokkal egyeztet a kormányzat, melyről korábban Gyurcsány Ferenc azt mondta, 140 milliárd forint áll majd e célra rendelkezésre. A programban résztvevő bankokkal azonban akár szerződést is bonthat a kormány, ha azok nem helyeznek ki havonta minimum félmilliárd forintot.

Korábban Bajnai Gordon azt mondta, a hitelkonstrukció kamatplafonja 12 százalék körüli lesz, és a bankok által alkalmazható kamatfelárat is maximalizálják.

A hitelt a Magyar Fejlesztési Bankkal megállapodást kötött kereskedelmi bankoknál lehet majd igényelni.

A termelő és szolgáltató vállalkozások uniós forrásokból is igényelhetnek forgóeszközhitelt, a kisebb vállalkozások pedig uniós támogatású mikrohitel is rendelkezésre áll, 6 millió forintig. Emellett a Jeremie program 50 milliárd forintos keretéből is lehet ilyen célra pénzt felvenni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?