6 °C Budapest

Több cég olcsóbban és gyorsabban juthat hitelhez: garancia segíti a vidéki kkv-k hitelezését!

Pénzcentrum
2009. február 2. 14:15

Csatlakozási megállapodást írt alá a Commerzbank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA). Ezáltal a Commerzbank is bekapcsolódik abba a partneri körbe, amely révén a pénzintézet ügyfeleinek is lehetősége nyílik arra, hogy a működésükhöz, beruházásaikhoz szükséges finanszírozást az AVHGA kedvezményes díjon elérhető garanciavállalása mellett vegyék igénybe.

A pénzügyi válság miatt megszigorodó kockázati elbírálás miatt számos KKV szembesül azzal, hogy a kereskedelmi bankok a finanszírozást jóval drágábban, jelentős (pót)fedezetállítási előírással hajlandóak megoldani. Ez számottevő nehézséget okoz. A Commerzbank üzletpolitikájának fókuszában kiemelt szerep jut a KKV-nak, így érthető, hogy üzletfelei érdekében az elmúlt hónapokban igyekezett feltárni azokat a megoldásokat, amelyek révén csökkentheti az ígéretes hazai vállalkozásokra rakódó finanszírozási terhet.

Az AVHGA mögött 70 %-os költségvetési garancia áll, amely számottevően tompítja a hitelezés kockázatát. A csökkenő kockázat egyrészt kisebb kamatfelárat, olcsóbb finanszírozást eredményezhet, másrészt viszont azon cégek számára is megnyitja a hitelhez jutás lehetőségét, akik a korábbi standard hitelbírálaton valamilyen okból (például nem elegendő fedezet) nem kaphattak pozitív finanszírozási ajánlatot.

Az együttműködés révén a bank ügyfelei 30-500 MFt értékű hitelt vehetnek fel, a garanciavállalás akár hosszú lejáratú beruházási hitelhez is kapcsolható. Az AVHGA készfizető kezességnyújtásának díja a piacon a legkedvezőbb, mértéke a futamidő és a hitelösszeg függvényében 0,5-1,3 % között mozog. Az AVHGA-garancia a teljes banki finanszírozási termékpaletta mögé állítható, így a hitelen túl bankgarancia, faktoring-szolgáltatás és egyéb termékek mögé is igényelhető.

"A Commerzbank ügyfelei vagy a hozzánk forduló vállalkozások az együttműködés segítségével hamarabb és kedvezőbb feltételekkel jutnak számukra fontos pénzügyi forráshoz. Az AVHGA garanciája a rendelkezésre álló forrásaink mielőbbi kihelyezésére teremt lehetőséget. Ez a gyors és olcsó kihelyezés az érintett kis- és középvállalkozások számára jelenleg létkérdés. Az együttműködés keretében az év során milliárdos nagyságrendű, garanciával támogatott hitelkihelyezéssel számolunk"- mondta el Kozma András, a Commerzbank elnök-vezérigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?