24 °C Budapest

Vegyépszer Zrt.: Átszervezik a vállalatot és elbocsátanak 250 dolgozót

Pénzcentrum
2008. december 5. 12:55

A rendkívüli gazdasági körülmények hatására a Vegyépszer Építő és Szerelő Zrt. szervezetátalakítást és csoportos létszámleépítést hajt végre. A Vegyépszer cégcsoport több ütemben 250 munkavállalója elbocsátását jelentette be a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központnak. A vállalat létszámának 27%-át jelentő dolgozók munkaviszonyát 2009 januárban és februárban szüntetik meg.

A magyar építőipari társaságok között a legnagyobb törzstőkével rendelkező cég közleménye hangsúlyozza: Idei 80 milliárd forintos árbevétele után jövőre csupán 50 milliárdot tervezhet. A csökkenésre átszervezéssel, valamint a költséggazdálkodás racionalizálásával reagál a Vegyépszer. A cégcsoport kész arra, hogy kiválóan felkészült szakembereivel, korszerű műszaki-technikai eszközeivel, valamint minősített alvállalkozói körével továbbra is az eddigi, magas színvonalon teljesítse megbízásait.

A Vegyépszer gazdasági stabilitásának megőrzése mellett vezetői törekednek szakmai kapcsolatrendszerük erősítésére mind a megrendelőkkel, mind az alvállalkozókkal.
Ugyanakkor a cégcsoport vezetői rámutatnak: Számítanak megbízásokra az állami és önkormányzati szervek közeljövőre tervezett infrastrukturális fejlesztéseiből. A gazdaság közeljövőben remélt fellendüléséből adódó várható új feladatok teljesítésére készen áll a Vegyépszer cégcsoport.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem