11 °C Budapest

Aláírták Rácalmás kiemelt projektjének támogatási szerződését

Pénzcentrum
2008. november 18. 13:47

Rácalmás Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 340 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Ófalusi Partfalszakasz védelmi munkáinak első ütemére. A 400 millió forint összértékű kiemelt projektnek köszönhetően az ófalusi lakosság élete biztonságosabbá és élhetőbbé válik.


Rácalmáson a mozgásveszélyes Dunai magaspart 2003 márciusában 220 méter hosszon lassú kúszó mozgással károsodott, emellett a Bajcsy Zs. utcában is nagyfokú károsodás keletkezett. Bár a felszíni mozgás május közepére lelassult, a korábbi elmozdulások miatt három övszerű csúszólap-kimetsződés jelent meg a terepen. Ennek hatására az Ófalusi összközműves terület lakó- és üdülőépületei, közművei, közútjai már eddig is károsodtak, de ez a folyamat az elmúlt évek során csak fokozódott, aminek látványos jelei fedezhetők fel a középületek falazatain, az utcaburkolatokban, és a közműhálózatok folyamatos törésein, károsodásain. 

Rácalmás ófalusi részét érintő fejlesztés közvetlen célja a sürgős beavatkozást igénylő magaspartfal stabilizációja és a mozgásveszély kockázatának csökkentése, melyek már nemcsak a köztulajdonban lévő létesítmények megóvását jelentik, hanem a település ófalusi részén élő lakosok és a tulajdonukban lévő ingatlanok védelmét is.

A projekt számszerűsíthető eredményei:
 700 méter megerősített partfalszakasz,
 csapadékvíz-elvezetés megoldása,
 3.635 folyóméter hosszan vízi közművek cseréje,
 A program által közvetlenül és közvetve megvédett értékek (a becslések szerint 2000 millió Ft).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fejlesztésnek köszönhetően a felszínmozgásos területen a mozgásveszélyes talajtömeg víztartalma csökken, így a talajvíz szintjének csökkenése alapvetően a mozgások megelőzéséhez járul hozzá.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?