8 °C Budapest

Megvannak a nyertesek - 1 év alatt 25 munkahely

Pénzcentrum
2008. november 17. 16:16

Hétfőn átadták Budapesten az első K&H kkv bizalom pályázat díjait. A fődíjat nyerő kisbéri Halmai-Therm Kft. 2007-ben 25 új alkalmazottat vett fel. A másik két díjazott a győri 3D CAD PLAN Kft. és az ÓHG Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. lett. A legjobb három pályázót 2 millió, 1 millió, illetve 500 ezer forinttal támogatja a K&H további működésükhöz és fejlesztéseikhez.

Hétfőn kiosztották Budapesten az első K&H kkv bizalom pályázat díjait. A K&H szeptember közepén hirdette meg első ízben a K&H kkv bizalom pályázatot, melynek elsődleges célja, hogy segítse azokat a vállalkozásokat, melyek beruházásaik révén hatékonyan növelik a foglalkoztatást, és ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb strukturális problémájának enyhítéséhez. A pályázat háromfős zsűrijének munkájában dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Németh László, a K&H kkv marketing igazgatója és Bognár Mihály, a K&H Pályázati igazgatóságának vezetője vett részt.

"Azért indítottuk útjára a K&H kkv bizalom pályázatot, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kkv-k a magyar gazdaság egyik legfontosabb támaszát képezik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ők adják a hazai GDP felét, és a foglalkoztatás tekintetében is igen jelentős tényezőként jelennek meg a piacon. Külön öröm számunkra, hogy mindhárom dobogós helyezett vidéki vállalkozás", mondta dr. Orosz András ügyvezető igazgató.

"Fontosnak tartom, hogy a K&H kkv bizalom pályázat olyan pozitív üzenetet közvetít, mellyel a kis- és középvállalkozások pénzügyi tanácsadó partnereként megmutathatjuk, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is vannak pozitív példák, melyek egyrészt elismerésre méltók, és megérdemlik a közvélemény és a többi vállalkozás figyelmét is.", emelte ki Bognár Mihály, a K&H Pályázati igazgatóságának vezetője az eseményen.

A háromfős szakmai zsűri által elbírált pályázatok közül a kisbéri Halmai-Therm Kft. került ki győztesen. Az épületgépészeti tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás 2007-ben 2006-hoz viszonyítva 16 millió forintnyi beruházással 25 munkahelyet hozott létre. Tavaly a cég: új telephelyet hozott létre Martonvásár mellett, és jelentős humánerőforrás fejlesztést hajtott végre, 5-ről 30 főre növelve dolgozóinak számát. A vállalkozás folyamatosan bővíti a létszámát, és a gyakorlatban is alkalmazott minőségirányítási rendszere a minőség iránti elkötelezettségüket mutatja.

A második helyezett a győri 3D CAD PLAN Kft. lett, ők 15 és fél millió forint értékű beruházás mellett hoztak létre 6 új munkahelyet egy év alatt. A cég innovatív, folyamatos technológiafejlesztése eredményeként erőteljes bővülést mutat, a legújabb technológiák felhasználása pedig hozzájárul szolgáltatásaik magas színvonalához.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A harmadik helyezett az imponáló dinamizmussal fejlődő ÓHG Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. lett, akik nem csak hogy 3 új alkalmazottnak adtak munkát 2007 folyamán 16 millió forintnyi beruházás mellett, hanem helyi szinten igen fontos közfeladatokat is ellátnak. Teljesítményüket még inkább felértékeli, hogy az ország egyik leghátrányosabb kistérségében sikerült új munkahelyeket létrehozniuk.

A K&H az első díjazottnak 2 millió forinttal feltöltött számlát nyit, míg a második helyezettet 1 millió, a harmadikat pedig 500 ezer forinttal segíti további okos döntések meghozatalában.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem