19 °C Budapest

Tejet a termelőtől - megkerülik az élelmiszerláncokat

Pénzcentrum
2008. november 6. 09:00

Bár a tejágazat nagyobb szereplői továbbra is az áruházláncokat vádolják az ágazat tönkretevésével, sokan ehelyett már a vásárlókkal való közvetlen kapcsolatban keresi a kiutat - írja a Népszabadság.

A tejtermelők érdekszervezetei nyáron már demonstrációra készültek, miután az év eleji 95 forintos literenkénti felvásárlási ár szép lassan 70 forintra olvadt, sőt ma már az 50 forintos ár sem ritka.

Nem véletlen tehát, hogy egyre többen a termelő keresi fel a vásárlókat, hiszen így akár 200 forintot is elkérhet a házhoz szállított termékért. Az EU-s direktíva szerint évente 200 millió litert lehet ilyen formán eladni.

Mivel az import egyre bővül, a tejek és sajtok többsége már külföldről származik, melyek általában jóval olcsóbbak a hazaiaknál. Az itthoni termelők azonban úgy vélik, az olcsóság iránti igény a minőség rovására megy, hiszen a gyártás során kivesznek egyes alkotókat, melyeket állományjavítókkal, ízfokozókkal és egyéb anyagokkal próbálnak helyettesíteni.

Cserpes István kapuvári sajtműhely-tulajdonos új utat keresett, és maga árulja termékeit az ország több pontján, és már kínálókocsik is szállítják azokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az üzem úgy fest életképes, a termékkör egyre bővül, karácsonyra már Cserepes-féle túró rudit is forgalmazni szeretnének.

Szerződéssel dolgoznak, napi 50-100 liter tejet vásárolnak fel gazdáktól, átlagon felüli, 70-82 forintos áron.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?