Tejet a termelőtől - megkerülik az élelmiszerláncokat

Pénzcentrum
2008. november 6. 09:00

Bár a tejágazat nagyobb szereplői továbbra is az áruházláncokat vádolják az ágazat tönkretevésével, sokan ehelyett már a vásárlókkal való közvetlen kapcsolatban keresi a kiutat - írja a Népszabadság.

A tejtermelők érdekszervezetei nyáron már demonstrációra készültek, miután az év eleji 95 forintos literenkénti felvásárlási ár szép lassan 70 forintra olvadt, sőt ma már az 50 forintos ár sem ritka.

Nem véletlen tehát, hogy egyre többen a termelő keresi fel a vásárlókat, hiszen így akár 200 forintot is elkérhet a házhoz szállított termékért. Az EU-s direktíva szerint évente 200 millió litert lehet ilyen formán eladni.

Mivel az import egyre bővül, a tejek és sajtok többsége már külföldről származik, melyek általában jóval olcsóbbak a hazaiaknál. Az itthoni termelők azonban úgy vélik, az olcsóság iránti igény a minőség rovására megy, hiszen a gyártás során kivesznek egyes alkotókat, melyeket állományjavítókkal, ízfokozókkal és egyéb anyagokkal próbálnak helyettesíteni.

Cserpes István kapuvári sajtműhely-tulajdonos új utat keresett, és maga árulja termékeit az ország több pontján, és már kínálókocsik is szállítják azokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzem úgy fest életképes, a termékkör egyre bővül, karácsonyra már Cserepes-féle túró rudit is forgalmazni szeretnének.

Szerződéssel dolgoznak, napi 50-100 liter tejet vásárolnak fel gazdáktól, átlagon felüli, 70-82 forintos áron.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem