15 °C Budapest

Uniós forrásból újítják fel a Pest megyei utakat

Pénzcentrum
2008. október 14. 16:18

Megindultak Pest megyében a Regionális Operatív Program (ROP) forrásaiból megvalósuló útfelújítások. A felújításra szánt szakaszok közt olyan is akad, melyen jelentős felújítás utoljára a 70-es évek elején volt. A több mint 603 millió forintos beruházás 15 km út felújítását teszi lehetővé négy település mentén. Monor, Tura, Zsámbok és a híres Andrássy kastélynak otthont adó Tóalmás összesen 135 ezer lakosa lesz tehát közvetlen haszonélvezője a beruházásnak.

A projekt keretében a Monor-Tápiószele összekötő út (3112 jelű út) Monor belterületén keresztülhaladó, felújításra tervezett szakaszán a meglévő burkolathibákat kijavították és új aszfalt burkolatot kapott és ezzel egy időben két autóbuszöböl is átépült.

Több mint 5 km-es felújítás indult meg a Zsámbokon és Sülysápon átvezető, erősen leromlott állapotú 3105 jelű úton, ahol korrigálják az egyenetlenségeket és terítenek két réteg aszfaltot is. Sülysáp belterületén pályaszerkezet cseréje mellett az útszélességet egyúttal 6 méterre bővítik.

Bár az útburkolatok életkora optimálisan 15-20 év, a 3107 jelű útszakaszt a 70-es évek eleje óta nem újították fel. A felújításra minél előbb szükség volt, hiszen a burkolat eleve meglehetősen leromlott állapota ellenére, az utóbbi években jelentősen nőtt az útszakasz forgalmi terhelése. A szakaszon burkolat-felújítás, ároktisztítás és az út mentén található híd javítása folyik. Holló Ilona, Zsámbok polgármestere elmondta, a környező utakon az elmúlt években jelentősen nőtt a forgalom. Összességében a település szebb, rendezettebb lesz, az intézmények - óvoda, művelődési ház, posta, gyógyszertár, múzeum - megközelíthetősége pedig lényegesen javul.

A Gyömrőt és Monort összekötő 3111 jelű út felújításra tervezett szakasza is jelentősen elöregedett, deformálódott, több helyen mély nyomvályúk alakultak ki. A projekt keretében megerősítik a pályaszerkezetet, felújítanak egy hidat. A teljes szakaszon 6,0 m szélességű lesz a burkolatra két rétegű aszfalt megerősítést is tesznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Dr. Szászik Károly, a felújítással közvetlenül érintett Péteri község polgármestere arról számolt be, hogy a község belterületén található útszakasz felújításával többéves tervet sikerült megvalósítani. A fejlesztés feltétele volt, hogy a település az út menti vízelvezető árkokat rendbe tegye. A szélesebb, kétrétegű, jó minőségű út várhatóan a sebesség növelésére fogja csábítani az autózókat - melyre a megfelelő forgalomszabályozással felkészülünk.

A térségben folyó felújítások javítanak majd a települések megközelíthetőségén, ami egyben az ott működő vállalkozásokra is jótékony hatást gyakorol majd, szerepet játszva ezáltal a térség felzárkóztatásában is - mondta el Házi Katalin, a ROP kedvezményezett Magyar Közút Kht. kommunikációs igazgatója.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04