Kiszorultál a pályázatokból? Ez most változhat!

Pénzcentrum
2008. október 3. 08:30

A nemzetközi hitelválság hatására enyhít a kormány az uniós támogatások igénybevételéhez szükséges feltételeken, melyeknek a vállalkozások többsége nem tud megfelelni - írja a Magyar Hírlap.

Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondása szerint exportpiacaink gyengélkednek, melynek hatása alól a magyar vállalkozások sem vonhatják ki magukat. Az új pályázatokon már részt vehetnek azok a társaságok is, melyeknek az előző évben 10-25%-os árbevétel-csökkenésük volt. Emellett könnyítés még, hogy a támogatást nyert vállalkozásoknak a korábbinál 1%-kal kisebb árbevétel-növekedést kell vállalniuk.

A legkisebb vállalkozások ezentúl 6 millió helyett 10 millió forintos mikrohitelt is felvehetnek, melynek maximális futamideje 5-ről 10 évre emelkedett. A futamidő kitolásával csökkenő havi törlesztési teher vélhetően növeli majd a cégek érdeklődését.

Bajnai bejelentette, hogy a kereskedelmi bankokon keresztül hitelgaranciát is nyújtanak 100 milliós hitelig. A garancia az összeg 80%-áig terjedhet.

Az intézkedéscsomag felsorolt elemeinek költségeit döntően uniós pénzből állja az állam.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35