Mennyit tesznek zsebre a pályázatírók?

Pénzcentrum
2008. augusztus 12. 09:45

2004-ben az uniós csatlakozáskor még közel 3 ezer cég foglalkozott pályázatírással. Mára viszont már csak a harmaduk maradt meg. Sokan viszont csak alkalmi vagy kiegészítő tevékenységként végzik a pályázatírást, jó pár non-profit szervezet saját magának készíti el az évente 2-3 pályázatát. Ezzel szemben azok, akik főtevékenységként végzik ezt a munkát, tízszer annyian vannak, mint 5-6 évvel ezelőtt - írja a Napi Gazdaság.

Jelenleg 20 ezer körüli azoknak a száma, akik főállásban pályázatot írnak, ebből 10-15 ezer a magánszférában dolgozik, 4-5 ezer pedig tisztviselő az államigazgatásban.

Miközben néhány éve még elegendő volt a pályázatok figyelésével, és az adatlapok kitöltésével foglalkozni, mára egy pályázatírónak igenis végig kell kísérnie egészen az elszámolásig a pályázat útját, segítve a pályázó ügyfelet.

A költségek esetében a legtöbben százalékban határozzák meg a díjat, ami általában 2-7 százalék között változik, ezzel a szakértők szerint a kiosztott támogatások 4-5 százalékát teszik zsebre.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?