15 °C Budapest

Pályázat a roma vállalkozásoknak

Pénzcentrum
2008. július 24. 08:57

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium pályázatot hirdet a hazai roma mikro-, kis- és középvállalkozások piaci esélyeit és versenyképességét javító fejlesztések és beruházások támogatására a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzatból - olvasható a MAG Zrt. honlapján. Felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az idei támogatási konstrukció néhány ponton változott a tavalyihoz képest, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

1. Az elnyerhető támogatás mértéke a projekt elszámolható költségének legfeljebb 65 %-a, illetve 80 %-a, amennyiben a program a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (IX. 17.) Korm. rendelet 2. melléklete szerint komplex programmal segítendő 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben valósul meg. (Az elmúlt évben egységesen 65 % volt a maximális támogatási mérték.)

2. Ha a beruházás kizárólag haszongépjármű beszerzésre vonatkozik, akkor a támogatás maximális összege 4 millió Ft. (Tavaly ilyen címen maximum 3 millió Ft-ot lehetett igényelni.)

3. Az idei évben a pályázatírás költségeire nem részesülhetnek támogatásban a pályázók.

4. A pályázat benyújtásakor 2008. évben nem kell pályázati díjat fizetni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

5. Egyes korábbi mellékleteket az idén nem kell csatolni a pályázathoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?